ZŠ Rosťa Chalupa na Republikovém finále OVOV ! – Brno – 8. – 10. září 2017

Rosťa Chalupa, žák páté třídy ZŠ Jarošov nad Nežárkou, se probojoval do Republikového finále soutěže Olympijský víceboj, které se konalo v Brně 8. – 10. září 2017.

Spolužáci s ním sepsali rozhovor.

 

Rosťo, v čem jsi vlastně závodil?

Trojskok, kliky, sedy-lehy, 60m běh, skok do dálky, hod krikeťákem, hod medicinbalem, běh 1000 m, skok přes švihadlo a ještě jedna disciplína, na tu si nemůžu vzpomenout.

Jaká disciplína byla pro tebe nejtěžší?

Asi 1000 metrů. Byla poslední, dlouhá a už jsem byl po předchozích dvou dnech unavený.

Jak dlouho jsi vlastně v Brně byl?

Tři dny. S paní učitelkou Mgr. Janou Dvořákovou. A v sobotu mě přijeli podpořit rodiče a sestra. Prý mi fandila i celá škola. To je paráda.

Jak jsi dopadl v těžké konkurenci?

Skončil jsem 19. z 29 ve své kategorii. Je to pro mě úspěch a mám radost. Soutěžilo přibližně 600 dětí ze 44 škol z celé republiky. Největším soupeřem mi byl jeden kluk z Třeboně. Už jsme se potkali v krajském kole a toho jsem porazil o tři místa a měl jsem z toho radost.

Stihl jsi v Brně ještě něco jiného během soutěže?

Byl připravený doprovodný program, takže jsem si zkusil zumbu, ping-pong na hýbacích stolech, windsurfing na simulátoru, minigolf, vyrobil jsem si placku… Nenudil jsem se J.

Co bys poradil nám ostatním, kteří jsme se tak daleko nedostali?

Hodně cvičte, trénujte, buďte pořád v pohybu. Já běhám do školy, dělám triatlon, ale přemýšlím o jiném sportu, něco míčového by mě bavilo… Jarošov je dobrý prostor, můžete běhat a házet na Zeleňáku. Sportuju s taťkou, s klukama z ulice…

A co nám řekneš na konec?

No, byl to výborný zážitek. Rád bych zopakoval tak výborný výsledek, ale konkurence je veliká. J

 

Děkujeme za rozhovor a přejeme Ti mnoho dalších sportovních úspěchů!

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.