MŠ – Tříkrálová návštěva kostela sv. Prokopa v Jarošově n./Než. – 4.1. 2018

Vánoční prázdniny skončily, a my se po Novém roce sešli opět zpátky ve školce. S vánocemi jsme se tak docela ještě nerozloučili, protože právě v sobotu se blíží další vánoční svátek – Tři králové. A tak jsme hned začali s výrobou královských korun a vyprávěními o tom, kdo to Tři králové vlastně byli a kam a proč šli. Moc pěkně nám o tom všem vyprávěla paní učitelka Kümmelová, která pro nás zajistila návštěvu zdejšího kostela sv. Prokopa. Mnozí z nás byli na návštěvě v kostele poprvé. Dověděli jsme se nejen o Třech králích, ale prohlédli jsme si i nádherné jesličky, ve kterých se Ježíšek právě narodil, pannu Marii, co se k němu s láskou sklání a jak je ochraňuje svatý Jozef. Viděli jsme i hvězdu „Vlasatici“, která za Ježíškem přivedla pastýře i s ovečkami, i krále Kašpara, Melichara a Baltazara, nesoucí vzácné dary.
Využili jsme nádherné akustiky kostela a společně zazpívali píseň „My tři králové jdeme k vám“, kterou jsme se ve školce naučili. To byla nádhera!!!
A to ještě nebylo všechno. Paní Nejedlá nás starší děti pozvala na prohlídku kostelního kúru s prastarými varhanami. Dověděli jsme se o tom, jak je to velice vzácný a složitý hudební nástroj a i o tom, jak se na takový nástroj hraje a jak vůbec funguje.
Návštěva byla pro nás velkým zážitkem a určitě rádi přijdeme znova, třeba na velikonoce.

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.