MŠ – Lesní den Motýlci – Návštěva Slaměnky a pečení chlebových placek – 9.2. 2018

Dnes jsme se vydali do Kruplova za paní Čejnovou, na program „Cesta chleba“. Vyrazili jsme hned ráno, abychom měli dost času na program i na pohodovou cestu zpět. Cestou jsme si prohlédli zamrzlé rybníky i zapadané stromy zahalené ranním mlhovým oparem. Krásně nám zčervenaly tvářičky. A než jsme se nadáli, byli jsme v Kruplově před „Slaměnkou“.
Paní Čejnová nás přivítala milým úsměvem a pozvala nás do tepla svého nádherného přírodního domu, provoněném bylinkovým čajem a moukou. Nejprve jsme se učili poznávat obilí a luštěniny podle semen. Pak jsme si každý jedno semínko zasadili do půdy. Ale nečekali jsme, až rostlina vyroste! Další připravená semena jsme rozemleli a pak už jsme se z připraveného těsta pustili do výroby našich chlebových placiček. Pomalovali jsme si pytlíčky, do kterých jsme si zakrátko upečené placičky zabalili. Pěkně jsme poděkovali a vydali se plni zážitků zpátky do školky. Sluníčko vyplulo z mlhového oparu a tak jsme si zpáteční cestu pěkně užívali.
Během našeho programu jsme nejen vnímali přírodu, proměny vody (led, sníh, námraza, mlha), ale také jsme si vyzkoušeli chůzi v obtížném terénu. Získali jsme nové poznatky o obilí a luštěninách, poznali jsme postup výroby chleba, procvičili jsme jemnou motoriku, grafomotoriku i paměť.

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.