ZŠ – Den Země – „Slunce- naše obživa“

Základní škola v Jarošově nad Nežárkou uspořádala poslední dubnovou sobotu oslavu Dne Země pod názvem Slunce – naše obživa. Den Země s tímto tématem měl upozornit děti a veřejnost na význam Slunce a rostlin pro život na naší planetě. Tento svátek připadá na 22. dubna a slaví ho lidé v mnoha zemích po celém světě.

Podívat se, pohrát, ale i pomoci při práci na zahradě a vyzkoušet si své znalosti přišli především rodiče se svými dětmi. Na školní zahradě byly připraveny různé aktivity, například se hrálo obří pexeso, poznávaly různé druhy obilovin, vytvářely obrazy ze zeleniny a ovoce nebo se přemýšlelo o potravinách, jejich původu a významu.  Děti byly nadšené z výroby smaltovaných sluníčkových přívěsků a pomáhaly i při dokončování a rozmisťování cedulek k rostlinám a stromům na školní zahradě.

Účastníci akce pomohli s dosazením bylinek do bylinkové spirály, založili pokusný vinohrad a společnými silami dětí a dospělých bylo trvalkami osázeno kamenné stanoviště před školní budovou. Vzhledu zahrady prospělo i usazení kamenné lavičky pod starou švestkou v sadu, kam byl rovněž vysazen jeden ovocný strom.

Společné pracovní úsilí i splnění zábavných úkolů bylo odměněno posezením u ohniště a opékáním buřtů. Na závěr byli vyhodnoceni a pěknými cenami odměněni vítězové výtvarné a literární soutěže Slunce- naše obživa, které se účastnili jarošovští předškoláci i školáci.  Všechny obrázky zdobily po celé odpoledne školní plot a rodiče sami přidělovali své hlasy těm nejhezčím.

Děkujeme všem za účast i za pomoc, sluníčko nám svítilo celé odpoledne jako na zavolanou a těšíme se zase za rok na setkání na naší krásné přírodní zahradě!

 

Sorry, no comments or trackbacks are allowed on this post.